У Дніпрі затримали підозрілих дайверів (Фото)

Днями у Дніпрі  водний патруль під час відпрацювання прибережної території спільно з рибінспектором помітили на Дніпрі гумовий човен із підвісним двигуном. В ньому перебувало двоє  невідомих. Човен рухався вбік Південного мосту. Патрульним здалося це підозрілим, адже навігація давно закрита. Вони прослідкували за рухом човна. Він став причалювати до місця, де стояв автомобіль Hyindai Santa Fe, втім, коли у човні побачили на березі патруль, різко змінив напрямок руху і поплив до острова Каменуватого, зазначають у прес-службі поліції.

Приставши до берега, один із чоловіків виклав із човна речі і залишився там. А судноводій знову повернувся до місця перебування автомобіля. Там на нього чекали поліцейські. Вони провели поверхневу перевірку транспортного засобу. Там знайшли мішок із рибою та балон для дайвінгу. Потім патрульні переправилися на острів  і затримали 50-річного рибалку, який там залишився.

Поряд із ним лежали 2 мішки з рибою, а також 2 пневматичні підводні рушниці, 2 ліхтарика, кисневі балони, редуктор та компенсатор. Загалом, браконьєри виловили 15 сомів та 1 судака. Оскільки в такій риболовлі вбачалися ознаки кримінального злочину за ст. 249 ККУ (Незаконне заняття рибним промислом), водний патруль викликав слідчо-оперативну групу Амур-Гавані. За попередньою інформацією, збитки склали 7 тисяч гривень.