У Дніпрі затримано трьох чоловіків з гранатами 

В ході операції «Зброя, Вибухівка» 6 вересня в Амур-Нижньодніпровському, Чечелівському та Центральному районі Дніпра оперативні працівники помітили трьох чоловіків, які поводилися схвильовано та начебто намагалися щось приховати.  Повідомляють в ГУ НП у Дніпропетровській області.

Під час перевірки документів та проведенні поверхневого огляду в кишенях одягу в одного із чоловіків співробітники карного розшуку виявили запал до гранати, а у двох інших – гранати РГД-5 із запалами.

Гранати та запали вилучили та направили на експертизу. Чоловіки доставлені до відділень поліції для подальшого розгляду справи.

Порушниками виявились місцеві мешканці 28, 38 та 46 років. Один із них раніше був судимий за крадіжки, незаконне зберігання наркотиків та вбивство.

Чоловіки пояснили, що небезпечні предмети знайшли нещодавно та зберігали при собі для самооборони.

Відомості за даними фактами внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 3-х до 7 років.