У Дніпрі завершується реконструкція обласної дитячої поліклініки

Реконструкція обласної дитячої поліклініки на Космічній, 13 у Дніпрі добігає кінця. Після відкриття тут допомагатимуть маленьким пацієнтам зі всього регіону. На трьох поверхах будуть кабінети для прийому та сучасне медобладнання, на четвертому – неонатальне відділення для порятунку новонароджених. Завершити реконструкцію будівлі планують наприкінці цього року. Нині виконано вже 83% робіт. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Реконструюємо будівлю поліклініки обласної дитячої лікарні. На це з обласного та державного бюджетів виділено понад 100 мільйонів гривень. Після відкриття тут допомагатимуть пацієнтам зі всього регіону, – повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Нині виконано вже 83% робіт».

Обласну поліклініку реконструюють за останніми технологіями, будівельники використовують надійні та сучасні матеріали, повідомив представник підрядника Євгеній Клоченко.

«Вже майже готовий фасад, утеплений дах, встановлені вікна, підведені комунікації. Нині монтуємо ліфти, укладаємо плитку, готуємо стіни під фарбу, а також займаємось благоустроєм території. Укладаємо асфальт, облаштовуємо три зелені зони. Завершити усі роботи плануємо до кінця року. Далі – встановлення обладнання».

Реконструкція 30-річної будівлі обласної дитячої поліклініки – це величезний вклад у розвиток медицини, наголосив директор закладу Олександр Хитрик.

«Ми починали з чотирьох кабінетів, у яких працювали шість лікарів. Щороку вони допомагали близько двом тисячам дітей. Нині ми приймаємо близько 100 тисяч хлопчиків та дівчаток, тож потребуємо більше місця. В оновленій поліклініці буде 36 кабінетів, у яких вестимуть прийом понад 40 фахівців. А на останньому поверсі працюватиме надсучасне відділення реанімації новонароджених».

Після відкриття щоденно поліклініку відвідуватимуть близько 800 дітей зі своїми батьками. У новому неонатальному відділенні одночасно виходжуватимуть 16 малюків.

Залишити відповідь