У Дніпрі захворюваність на грип не перевищує норму

На сьогодні у Дніпрі епідемії грипу немає.  «Захворюваність на грип та ГРВІ не перевищує норму. Станом на 41 тиждень року в місті захворіли 3661 людей, з них третина – діти дошкільного віку», –  зазначив головний фахівець департаменту охорони здоров’я населення Дніпровського міськради Олексій Костенко під час прес-конференції в ІА «Мост Днепр».

Але місто готове до епідемії грипу, адже у Дніпрі діє 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Підготовлено 58 кабінетів для вакцинації, які мають відповідні дозволи. Кількість фахівців медичного профілю, які будуть залучені в період епідемічного підйому захворюваності, становить 634 медпрацівника.

«У кожному медзакладі міського підпорядкування проведені навчання медпрацівників з питань епідеміології, діагностики та профілактики грипу. Регулярно проводяться заняття з сімейними лікарями в міському тренінговому центрі. Ми очікуємо, що до кінця жовтня 2 затверджені Міністерством охорони здоров’я вакцини з’являться в аптеках і всі бажаючі зможуть їх придбати. Якщо людина купила вакцину в аптеці, її необхідно транспортувати в сумці-холодильнику, обов’язково взяти чек, на якому буде вказано, коли була придбана вакцина. Орієнтовна вартість однієї вакцини становитиме 150 грн. », – зазначив він.

Важливо, що деякі групи вакцинуватимуть безкоштовно. Це групи з високим ризиком зараження: вагітні, люди з хронічними захворюваннями, медпрацівники. Також, за словами Олексія Костенка, в Дніпрі очікують два піки захворюваності на грип та ГРВІ: в кінці листопада і на початку січня.

Залишити відповідь