У Дніпрі «Теплоенерго» готове розпочати опалювальний сезон (Фото)

У Дніпрі комунальне підприємство «Теплоенерго», яке опалює близько 90 % міста, повністю готове розпочати сезон. На це є відповідний акт, підписаний в інспекції Держенергонагляду у Дніпропетровській області. Нову якість теплопостачання відчують мешканці будинку по вул. Запорізьке шосе, 19. Для цієї багатоповерхівки збудовано сучасну модульну газову котельню. До цього люди роками потерпали від холоду в оселях, оскільки їхній шести під’їзний дім розташований на великій відстані (близько 3,5 км) від котельні на вул. Панікахи, 33.

«Тому, щоб вирішити проблему недостатнього тепла у цьому будинку, вирішили збудувати автономну модульну газову котельню поруч із ним. Вона на 1,5 Гкал і опалюватиме лише цей дім, тобто понад 200 квартир. Відтак мешканці нарешті відчують якісне тепло у своїх оселях», – розповів заступник директора КП «Теплоенерго» Володимир Білан.

Мешканка одного із під’їздів багатоповерхівки по вул. Запорізьке шосе, 19 Людмила Костюченко радіє, що нарешті багаторічна проблема із теплом вирішена.

Уже кілька опалювальних сезонів з якісним теплом і 17 багатоповерхівок ж/м Кротова. Раніше ці будинки опалювалися від ТЕС «Дніпрошина», яка відмовилася постачати тепло. Щоб мешканці не замерзли, міська влада вирішила на місці теплопункту на вул. Підмогильного,17 зробити повноцінну котельню і під’єднати до неї будинки.

«У цій котельні встановлено два нові сучасні котли, енергоощадне насосне обладнання. Крім того, замінили теплові мережі. Усі діагностичні випробування провели. Таким чином, мешканці будуть з якісним теплом у своїх домівках», – підкреслив Володимир Білан.

Загалом під час підготовки до опалювального сезону КП «Теплоенерго» з-поміж іншого замінило 10,3 км теплових мереж, капітально відремонтувало 27 котлів, відновило теплову ізоляцію на понад 36 км мереж тощо.