У Дніпрі жінка пограбувала… власного чоловіка (Фото)

Дружина з іграшковим пістолетом зайшла до приміщення «Національної лотереї», де касиром працював її чоловік. Нібито погрожуючи йому зброєю, жінка забрала з каси весь виторг – понад 11 тис. гривень.

Дніпро пограбування_іграшковий пістолет

10 травня о 6:50 до поліції по лінії «102» зателефонував касир «Національної лотереї» та повідомив, що до приміщення зайшов невідомий чоловік та під загрозою пістолета заволодів грошима.

На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи Дніпровського відділу поліції. Поліцейські оглянули місце події та вилучили відео з камер відеоспостереження. Касир «Національної лотереї» розповів поліцейським, що вранці до приміщення зайшов невідомий чоловік, одягнений у чорну кофту з капюшоном, та погрожуючи пістолетом, заволодів грошима з каси у сумі 11 тисяч 431 гривня.

Дніпро пограбування_іграшковий пістолет

За фактом розбійного нападу слідчим відділом Дніпровського відділу поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).

Переглянувши відео з камер відеоспостреження оперативні працівники зрозуміли, що розбійний напад був скоєний жінкою, повідомляють у прес-службі поліції.

Дніпро пограбування_іграшковий пістолет

Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам підозрювана у розбійному нападі була затримана. Нею виявилась 22-річна раніше не судима жителька м. Кам’янське. Також було встановлено, що касир пограбованого закладу – її 20-річнийчоловік, житель м. Кам’нське.

«Жінка зізналась у скоєному та розповіла, що її чоловік на протязі місяця проходив стажування на посаду касира «Національної лотереї». Чоловік бачив, що кожен день у касі є значна виручка грошей. Молоде подружжя дуже мріяло зробити собі закордонні паспорти та уїхати до Польщі. Однак, грошей на оформлення паспортів та віз у них не було. Тому вони вирішили зімітувати розбійний напад. Жінка вдягла чорну кофту, на голову натягнула капюшон та взяла із собою іграшковий пістолет. Імітуючи напад, вона зайшла до приміщення «Національної лотереї» та нібито погрожуючи іграшковим пістолетом своєму чоловікові забрала із каси гроші. Для того, щоб відвести підозру, чоловік відразу ж після пограбування повідомив до поліції. Жінка надала поліцейським іграшковий пістолет та усю суму викрадених грошей» – розповів т.в.о. начальника сектору кримінальної поліції підполковник поліції Антон Шмукін.

Дніпро пограбування_іграшковий пістолет

У зв’язку з новими обставинами справи злочин було перекваліфіковано з ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій) на ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За вчинення даного злочину жінці та чоловікові загрожує покарання у вигляді арешту на строк від 3 до 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років.

За фактом неправдивого повідомлення про злочин внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). За неправдиве повідомлення зловмиснику загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.