У Дніпрі зловмисники скоїли рекордну кількість крадіжок (Фото, відео)

У Дніпрі поліція затримала 4-х осіб, які скоїли понад 200 крадіжок інтернет-обладнання. Своїми діями зловмисники завдали інтернет-провайдерам збитків на суму понад 1 млн. гривень. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

25 листопада за адресам фігурантів відбулись санкціоновані обшуки, під час яких було вилучено 112 одиниць телекомунікаційного обладнання. За серійним номером комутаторів було встановлено, що їх викрали зі спеціальних шаф, встановлених у під’їздах та технічних поверхах в будинках мешканців Дніпра.

Як встановили поліцейські відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, зловмисники діяли з початку 2019 року на території м. Дніпро. Група складалася з жінки-організатора та 5 чоловіків-співучасників. Серед них – двоє чоловіків, які працювали в сфері налагодження та установки інтернет-мереж, знали місця знаходження комутаторів та мали можливість їх викрасти. В подальшому викрадену техніку перепрошивали, а 35-річна організаторка пересилала викрадену техніку посереднику. Від нього викрадене інтернет-обладнання розходилося по всій Україні кінцевим споживачам.

За скоєння крадіжок в особливо великих розмірах чотирьом особам вручені повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Двох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Зараз слідчі дії продовжуються, вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.