У Дніпрі знайшли роботу боржникам (Фото)

У Дніпрі особи, які не сплачують аліментів, почали прибирати парки. Рішення про те, що комунальні підприємства міста надаватимуть роботу таким боржникам, ухвалили наприкінці жовтня депутати міськради під час чергової сесії. За роботу аліментники отримають заробітну плату, яка направлятиметься на погашення боргу. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Так, у молодіжному парку «Новокодацький» прибирають 25 боржників аліментів. Вони працюють за індивідуальними графіками.

«Для парків – це дуже велика підмога, тому що вони сумлінно виконують свою роботу. У нашому парку боржники аліментів прибирають опале листя, підрізають сухі гілки, стрижуть газон тощо. У середньому вони працюють по 8 годин на добу, в залежності від того, як їм призначить суд», – розповів директор комунального підприємства «Молодіжне творче об’єднання» Дніпровської міської ради Сергій Матусевич.

Роботу організовує інспекція з питань праці та зайнятості населення міської ради у співпраці з центром пробації у Дніпропетровській області.

Владислав (ім’я змінене на прохання чоловіка – ред.) має заборгованість по виплаті аліментів у розмірі 85 тис. грн. Його донці наразі 16-ть, з жінкою розлучився, коли дитині було 2 роки. У парку «Новокодацький» він працює вже другий тиждень. Суд призначив йому 120 годин громадських робіт.

«Я сплачував аліменти (є усі чеки), платив, скільки виходило. Але проблема у тому, що я не можу влаштуватися на роботу офіційно, у 45 років я вже нікому не потрібен, хоча володію багатьма спеціальностями. Влітку ще я мав сплачувати 2,3 тис. грн. Восени мені нарахували 2 700. А як я можу сплачувати їх, якщо мінімальна зарплатня – 4 тис. грн. Через те, що мене було притягнуто до суду, мене звільнили з роботи. Що робитиму взимку та як сплачуватиму аліменти – не знаю», – розповів чоловік.