У Дніпрі може подорожчати проїзд у маршрутках: на скільки цього разу

Рішення про підвищення вартості проїзду в маршрутках Дніпра ще не реалізовано. Завдання міської влади – поступово прибирати недобросовісних перевізників. Повідомляють у прес-службі міської ради. Якщо перевізники робитимуть такі зловживання, вони втратять свої маршрути.

«Питання – болюче, воно стосується кожного. Я роблю все, щоб перевізники, котрі інколи викручують руки, не могли підняти тарифи. Ухвалене виконкомом рішення не несе обов’язкове підвищення тарифу. Воно не реалізовано. Навіть якщо це станеться, то торкнеться маршрутів не по всьому місту. Ми також ставимо перевізниками зустрічні питання щодо рухомого складу», – сказав Борис Філатов.

Після звернень автотранспортних підприємств наприкінці минулого року профільний департамент підготував проект рішення виконавчого комітету «Про встановлення граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Дніпрі». Документ є регуляторним актом.

Проект передбачає встановлення граничного тарифу на більшій частині автобусних маршрутів у розмірі 8 грн., а також на маршрутах № 141 і 77 – у розмірі 11 грн., на маршруті № 90 – 12 грн. і на маршруті № 9 – 9 грн.

Із цього питання проводилися громадські слухання. За результатами двох народних обговорень робоча група проводила перевірки розрахунків щодо тарифу. Після других слухань дійшли згоди, що справді цей проект є актуальним, і його необхідно виносити на розгляд виконавчого комітету міськради. Однак у випадку ухвалення цього рішення підписання додаткових угод про зміну тарифу розглядати індивідуально за кожним маршрутом.

18 червня проект рішення «Про встановлення граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Дніпрі» ухвалив виконком. Тож прийняття рішення не означає, що всі маршрути міста поїдуть по 8 грн.

Наступним кроком буде підписання додаткових угод з департаментом транспорту, і, як обговорювалося на громадських слуханнях, кожен маршрут розглядатиметься індивідуально.

 

Фото: з відкритих джерел