У Дніпрі звільнили директорів восьми шкіл за побори з батьків

Напередодні нового навчального року свої посади втратили керівники восьми шкіл та низки дитсадків Дніпра. Їх звільнили за результатами службових перевірок, які провели посадовці дніпровської мерії у відповідь на скарги батьків на побори в навчальних закладах. Як з’ясували перевіряльники, директори шкіл та садочків зловживали службовим становищем і вимагали з батьків гроші нібито на потреби закладів, однак про витрати не звітували.

«Крім того, в деяких випадках ми виявили невідповідність між пожертвуваною сумою і обсягом виконаних ремонтних робіт. Наприклад: зібрали гроші на десять нових вікон, а закупили тільки три. По кожному з директорів було проведене службове розслідування, ретельні перевірки. У результаті, вони написали заяви й звільнилися», – пояснив ситуацію заступник міського голови Олександр Шикуленко.

За його словами, міська рада пильно стежитиме за ситуацією надалі. Щоб унеможливити подібні випадки в майбутньому, в мерії вирішили зробити допомогу школам максимально прозорою. Освітянам рекомендують створити благодійні рахунки. У міськраді впевнені – це дозволить вести чіткий облік коштів і безперешкодно стежити за прозорістю витрат.

Втілювати новацію планують після початку навчального року. Для шкіл розроблять відповідні рекомендації. Після цього проведуть спільне зібрання директорів шкіл, де їм більш детально розкажуть про переваги такої системи отримання благодійної допомоги.

Залишити відповідь