У Дніпро прийшла “Студентська весна”

Третього квітня в Українському державному хіміко-технологічному університеті розпочався міжвишівський фестиваль самодіяльної творчості «Студентська весна – 2018».

«Фестиваль з упевненістю можна назвати символом дніпровського студентства, адже він проводиться у нашому місті з 1969 року. Торік для підтримки переможців ми започаткували призовий фонд. Цьогоріч він становить 130 тис. гривень. Ці кошти будуть розподілені між тими, хто посяде І, ІІ, та ІІІ місця, а також володарем гран-прі фестивалю. Вітаю з відкриттям яскравого весняного марафону студентських талантів. Командам – удачі у виступах, а глядачам – насолоди від звітних концертів учасників», – сказав заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Відкрили фестиваль володарі гран-прі минулого року – студенти Українського державного хіміко-технологічного університету.

Андрій Фонта представляє збірну команду факультету комп’ютерних наук та інженерії цього вишу, яка бере участь у фестивалі вже вдруге.

«Останні два місяці активно готувалися до «Студентської весни», зокрема працювали над сценарієм, жанром, загальною подачею номера, який назвали «Дніпро – місто студентських мрій». Обов’язково будуть танці, співи. Цікавинок розкривати не буду. Сподіваюся, що членам журі і глядачам сподобається», – зазначив студент.

У цьогорічному фестивалі беруть участь 11 команд із різних ВНЗ міста. Вони покажуть понад 300 номерів у різних напрямах та жанрах. Зокрема, будуть представлені театральне, музичне, хореографічне, циркове, образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво, оригінальний та розмовний жанри, фото-, кіно- та відеомистецтво.

Конкурсне змагання відбуватиметься у два тури. Перший триватиме протягом квітня та травня. У цей період проходитимуть звітні концерти команд. За результатами першого туру журі відбере лауреатів для участі у гала-концерті, під час якого й визначатимуть переможців.