У Дніпро привезли Кубок переможців (Фото)

23 квітня на Фестивальному причалі дніпряни зустріли нагороди для переможців Ліги чемпіонів УЄФА – кубки, які отримають найкращі чоловічий та жіночий клуби. Володарів цих трофеїв визначать майже за місяць під час фінальних матчів у Києві. Повідомляють у прес-службі міської ради.

До Дніпра заповітні нагороди привезли вперше. «Кубків Ліги чемпіонів ніколи раніше не було в Дніпрі. Тобто, сьогодні така приємна історична подія. Для мого улюбленого міста – це чудова нагода привернути увагу дітей та батьків до футболу, щоб наступне покоління футболістів прославило наше місто», – зазначив президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Зустріти кубки прийшло кількасот мешканців міста. Трофеї подорожуватимуть Україною 10 днів. Їх уже показали мешканцям Києва та Маріуполя. На черзі – Харків, Одеса, Львів.

Довідка. Кубок, який вручається чоловічому клубу за перемогу в Лізі чемпіонів УЄФА, важить 7,5 кг і має висоту 73,5 см. Трофей створив бернський ювелір Юрг Штадельман. Кубок Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок має вагу 10 кілограмів, а його висота – 60 сантиметрів.