У Дніпродзержинську відбулась акція «Здоровим бути – здорово!»

 

17 листопада департамент молоді та спорту Дніпродзержинської міської ради провів профілактичну акцію «Здоровим бути – здорово!». Акція, в якій взяли участь понад 130 осіб, відбулася на базі середньої загальноосвітньої школи №29.

«Здоров’я нації – це показник добробуту держави, тому його збереження є завданням державного рівня. Сьогодні молодь перебуває у складній ситуації, коли в умовах стрімкого розвитку інформаційних технологій та збільшення кількості життєвих проблем  у представників молодого покоління формується так званий «комплекс незадоволеності», що, в свою чергу, призводить до погіршення показників здоров’я молодих громадян», – повідомив заступник міського голови, директор департаменту молоді та спорту міської ради Сергій Павлюк.

Сьогодні проводиться робота в напрямі пошуку шляхів модернізації системи профілактичної роботи з молоддю, визначаються засоби покращення її функціонування. Зокрема, в місті започатковано проведення профілактичних заходів щодо запобігання правопорушенням та злочинам серед молоді, вживання наркотичних та токсичних речовин для студентів та учнів І курсів вищих і професійно-технічних навчальних закладів міста; скоординовано та значно активізовано профілактичну роботу серед учнівської та студентської молоді, започатковано проведення міської профілактичної акції «Здоровим бути – здорово!».

Акція проводиться на базі вищих, професійно-технічних та середніх загальноосвітніх закладів міста з метою профілактики ранньої вагітності, сексуального виховання молоді, запобігання суїциду серед підлітків, попередження правопорушень та злочинів серед дітей, вживання ними наркотичних і токсичних речовин, алкогольних напоїв, тютюнопаління.

Загалом з початку навчального року акцію проведено у 13 навчальних закладах міста, охоплено близько двох тисяч осіб з числа учнівської та студентської молоді міста. До кінця навчального року цією акцією заплановано охопити 100% вищих, професійно-технічних та середніх загальноосвітніх навчальних закладів міста.

За матеріалами прес-служби Дніпродзержинської міської ради

Залишити відповідь