У Дніпродзержинську відбувся грандіозний легкоатлетичний пробіг

30 квітня у Дніпродзержинську пройшов легкоатлетичний пробіг, присвячений пам’яті Казимира Патер-Розумовського. Успіх спортивного заходу важко переоцінити – це була грандіозна, захоплива і перша така подія за всю історію міста.

У забігу брали участь понад 3 тисячі осіб – спортсменів і любителів, чоловіків і жінок, молодих і поважного віку. Учасники приїхали з різних міст України та навіть з-за кордону. Бігли й сини Казимира Романовича – Валерій і Роман Патер-Розумовські.

Урочиста церемонія старту пройшла на площі Калнишевського (колишній площі Дзержинського). Учасники забігу шикувалися в колони. Під звуки Державного Гімну України над площею замайорів національний прапор, на який взяли рівняння всі учасники.

Усіх присутніх тепло привітав Дніпродзержинський міський голова Андрій Білоусов, який разом із секретарем міської ради, своїми заступниками, депутатами міськради, керівниками установ і підприємств також брав участь у пробігу.

«Я бажаю всім перемог і здоров’я, хай спортом займаються якомога більше дніпродзержинців, особливо дітей! Ми будемо робити для цього все від нас залежне! А зараз – на старт!» – сказав міський голова.

Після стартового пострілу понад дві тисячі учасників розпочали пробіг – одні до стадіону «Буревісник», інші – через лівобережний міст і також до «Буревісника», де на всіх чекало велике святкове шоу.

Бігли учасники з повною самовіддачею, не шкодуючи сил і демонструючи справжню волю до перемоги.

Окремо варто відзначити активну участь у пробігу людей з обмеженими фізичними можливостями. Вони показали прекрасний приклад для всіх, величезну силу волі та бажання рухатися вперед, незважаючи на обставини.

Уже протягом першої години діставатися фінішу один за одним почали перші марафонці.

У цей час на стадіоні проходила програма показових виступів, що включала в себе майстер-класи з найрізноманітніших видів спорту, в яких брали участь провідні спортсмени Дніпродзержинська.

Поступово учасники приходили до фінішу. З успіхом подолала дистанцію Владилена Кокіна, якій цього року виповниться 90 років. Жінка стала лідером пробігу в своїй віковій категорії і, пробігши 5 кілометрів, навіть не мала вигляд втомленої.

«Я вже 31 рік безперервно займаюся бігом, хоча вперше на бігову доріжку вийшла у віці 58 років, – каже найстарша учасниця пробігу. – Відтоді я взяла участь у більш ніж 300 легкоатлетичних пробігах у різних куточках України, Росії, Білорусі та Молдавії».

Молоді учасники підходили і тиснули руки спортсменам найповажнішого віку, кажучи при цьому, що будуть брати з них приклад.

Згодом до фінішу почали приходити і професійні спортсмени, які подолали дистанцію в 20 кілометрів.

Коментуючи подію, учасники і глядачі не приховували свого захоплення та не шкодували вдячних слів на адресу організаторів свята.

«Я дуже пишаюся тим, що став учасником цього чудового спортивного заходу. Це незабутні емоції та відчуття, які залишаться в моїй пам’яті на все життя. Дякую!», – говорить Олексій, один із марафонців.

Після того, як судді визначилися з абсолютними переможцями змагань, відбулася урочиста церемонія нагородження. Почесними грамотами, медалями та призами кращих із кращих нагороджували міський голова Андрій Білоусов, ректор технічного університету Олександр Коробочка та син видатного спортсмена Валерій Патер-Розумовський.

Міський голова подякував городянам, спортсменам, гостям і всім тим, хто брав безпосередню участь в організації пробігу. Він також зазначив, що це свято – перше в ланцюжку масштабних спортивних заходів, що будуть проходити в Дніпродзержинську як у нинішньому році, так і в майбутньому.

«Нас з вами чекає низка незабутніх спортивних фестивалів, де кожен зможе взяти участь. А забіг пам’яті Казимира Патер-Розумовського ми зробимо для нашого міста щорічною традицією», – сказав міський голова.

Вітаємо всіх з успішним завершенням загальноміського легкоатлетичного пробігу! Дніпродзержинськ довів усім, що він – найспортивніше місто в нашій країні.

Дніпродзержинськ випробував свої спортивні можливості2

Залишити відповідь