У Дніпропетровській обласній раді створили Комітет для жінок-підприємців

Така структура для розвитку молодіжно-жіночого підприємництва на базі держустанови заснована вперше в Україні. Цей крок став продовженням успішного новітнього проекту «Жінки в бізнесі», який минулого року запустив КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу».

За статистикою, до 40% керівників приватних підприємств є жінки. Дедалі частіше, українки стають більш помітними у бізнесі. Вони створюють успішні компанії, цікавляться новими можливостями розвитку. Головною метою створення Комітету є популяризація бізнес-діяльності серед жінок, їх згуртування, допомога в запровадженні нових ідей та проектів.

На першій зустрічі комітету у Дніпрі учасниці познайомились та обмінялися пропозиціями стосовно подальших планів. Встигли обговорити декілька ідей благодійних заходів, важливий акцент поставили на масштабування та пошук партнерів. Також, одним із пріоритетів роботи виокремили  вихід на міжнародний рівень. Жінки запланували проведення міжнародного круглого столу та поїздку до Кракова з метою обміну досвідом із представницями європейської бізнес-спільноти.

«Розвивати малий та середній бізнес – одне із першочергових завдань для країни. Обласна рада робить це систематично, всебічно охоплюючи різні напрямки. Навчання і тренінги для школярів, підтримка та допомога підприємцям-початківцям, залучення жінок до бізнесу. Останній напрямок знайшов значний відгук у суспільстві, тож створення постійно-діючого комітету є логічним кроком. Жінки будують соціально-орієнтований та відповідальний бізнес. Ми з боку обласної ради готові сприяти їх ініціативам», – наголошує голова обласної ради Гліб Пригунов.