У Дніпропетровській області активізувалися “чорні” лісоруби (фото)

На Дніпропетровщині поліцейські викрили злочинну групу, яка займалась незаконною порубкою лісу. Під час обшуку у них вилучили 100 кубів деревини різних видів, спиляної на території Павлоградського та Васильківського районів області.

на Дніпропетровщині активізувались лісоруби

В рамках відкритого кримінального провадження одночасно відбулися 9 санкціонованих обшуків на території Дніпропетровської області, а саме в м. Павлограді, с. Булахівка, м. Дніпро та с. Великоолександрівка Васильківського району. В результаті був встановлений 62-річний організатор злочинної групи та чотири його спільники. В ході слідчих дій правоохоронці вилучили близько 100 кубів різних порід дерев, бензопили, каністри з пальним, сім транспортних засобів, за допомогою яких здійснювалось транспортування деревини, документи та «чорну бухгалтерію». Також були встановлені місця незаконної вирубки лісу.

на Дніпропетровщині активізувались лісоруби

Найближчим часом фігурантам буде повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченому ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

на Дніпропетровщині активізувались лісоруби

Розслідування триває.