У Дніпропетровській області на боржників чекають судові позови

Побутових споживачів природного газу Дніпропетровської області закликали розраховуватися за спожитий ресурс і не доводити справу до суду. Про це повідомляють у ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».

Традиційно у літній період спостерігається тенденція до зниження рівня заборгованості населення. Але цього року загальна сума боргу домогосподарств регіону продовжує рости і становить на сьогодні 483 млн грн.

У ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» розуміють, що під час карантину фінансове становище деяких громадян погіршилося і вони не можуть вчасно розрахуватися за блакитне паливо. У таких випадках фахівці компанії пропонують клієнтам укласти договір реструктуризації, тобто сплатити борг частинами.

Крім того, менеджери постійно тримають зв’язок зі споживачами: інформують клієнтів про заборгованість, розсилають письмові повідомлення про необхідність погасити борг. Але деякі клієнти сприймають урядовий мораторій на нарахування пені та відключення газу як можливість користуватися ресурсом і взагалі за нього не платити. На таких клієнтів чекають судові позови. Це приведе до додаткових витрат, які ляжуть на плечі споживача. Адже борг кожного неплатника збільшиться на суму судового збору, а саме 2 270 грн, та на 3% річних та інфляційних втрат.

До переліку злісних неплатників найчастіше потрапляють жителі великих міст.
Наприклад, у Дніпрі на 1383 споживачів подано до суду, у Кривому Розі таких боржників 2700, у Кам’янському – 1199, у Нікополі – 543, у Новомосковську – 352, у Павлограді – 125. Через суд на користь ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» вже стягнено майже 9 млн грн.