У Дніпропетровській області обкрадали пенсіонерів: подробиці від поліції (фото)

Поліція Дніпропетровської області затримала групу осіб, які обкрадали пенсіонерів на території регіона. Під виглядом продажу меду чи інших продуктів за зниженими цінами жінки входили в довіру до літніх людей та викрадали грошові кошти. Одна злодійка йшла з господарем на кухню, нібито допомогти йому приготувати тару, а її напарниці тим часом викрадали зі схову гроші.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисниці причетні щонайменше до 15 крадіжок на території області. З грудня 2020 року до поліції почали надходити повідомлення від пенсіонерів про те, що після візиту псевдо продавців вони не знаходять своїх заощаджень.

Так, 9 квітня до поліції звернулася пенсіонерка про те, що зранку в її оселю зайшли невідомі пропонуючи дешевий мед. Після їх візиту з квартири потерпілої зникло близько 10 тисяч гривень.

Проведеними оперативними заходами правоохоронці викрили жінок, які причетні до крадіжки. Відпрацювавши інформацію, поліцейські встановили транспортний засіб, на якому зникли зловмисниці. На одній із вулиць Покровського району працівники патрульної поліції зупинили автомобіль, в салоні якого перебувало четверо людей: троє жінок та водій авто. Під час огляду речей злодійок працівники поліції виявили та вилучили близько 12 тисяч гривень.

Зловмисницями виявилися жінки віком від 40 до 58 років, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні ряду крадіжок на території Дніпропетровщини.

На теперішній час трьох жінок затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у житло). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Наразі поліцейські встановлюють інших потерпілих осіб та загальну суму викраденого.

Правоохоронці вкотре застерігають літніх людей: не впускайте в свій дім незнайомців, що б ті не пропонували. У разі виявлення підозрілих осіб відразу ж повідомляйте на «102»!