У Дніпропетровській області ошукували аграріїв (фото)

На Дніпропетровщині правоохоронці встановили шахраїв, які ошукали аграріїв на 230 тисяч гривень. Двоє мешканців області пропонували послуги поставки насіння соняшника. Однак, отримавши передоплату, товар не надсилали, відразу змінювали номери телефонів, а кошти переводили на власні банківські рахунки.

Правоохоронці встановили, що протягом 2020 року фігуранти через відкриті групи у месенджері підшукували осіб, які займаються купівлею-продажем сільськогосподарської продукції, та пропонували свої послуги з поставки посадкового матеріалу, а саме насіння соняшника. Діючи лише за передоплатою, зловмисники ошукували аграріїв не відправляючи їм сплачений товар. У подальшому вони змінювали номери мобільних телефонів, а кошти отримували на підконтрольні банківські рахунки.

поліція_аграрії

На сьогодні фігурантами справи спричинено збиток на 230 тис. гривень.

поліція_аграрії

В ході проведення слідчих заходів правоохоронці, в оселях зловмисників, провели обшуки, під час яких вилучили докази причетності цих осіб до злочинної діяльності.

поліція_аграрії

Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжного заходу.