У Дніпропетровській області підприємство отруювало грунт небезпечними відходами (фото)

Поліцейські Дніпропетровщини повідомили про підозру директорці підприємства, яка своїми діями спричинила державі збитки на понад 480 тисяч гривень. Не здійснюючи належним чином утилізацію продукції тваринництва, її вивозили на прилеглу до підприємства територію, чим завдали тяжкі наслідки для екології у регіоні.

небезпечні відходи_Дніпровський район

Як з’ясувалося, одним із підприємств Дніпропетровщини, із недотриманням вимог природоохоронного законодавства, здійснювалося забруднення земельних ділянок азотом амонійним та нітратами, що підтверджується висновком проведеної правоохоронцями експертизи.

31 травня поліцейські Управлінням захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі слідчими відділення поліції № 8 Дніпровського районного управління поліції та працівниками управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом Слобожанської окружної прокуратури провели чотири санкціоновані судом обшуки. Слідчі дії проводилися за місцем здійснення незаконної діяльності та у офісних приміщеннях підприємства, в результаті чого правоохоронці вилучили 2 системних блока, ноутбук, айпад, чорнову бухгалтерію, печатки, та понад 40 штампів підприємства та державних установ.

небезпечні відходи_Дніпровський район

Також із спеціалістами Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області поліцейські провели огляд території, та склали відповідний протокол.

небезпечні відходи_Дніпровський район

Після проведення необхідного комплексу оперативних заходів слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу та за погодженням із прокуратурою директорці підприємства повідомили про підозру за ч. 1 ст. 239 та ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України.

небезпечні відходи_Дніпровський район