У Дніпропетровській області продавали фальшивий алкоголь (фото)

Поліція Кривого Рогу вилучила з магазинів контрафактний алкоголь на суму понад 1 млн гривень. Обшуки у торговельних закладах відбулися в рамках документування злочинної групи, яка організувала виготовлення та розповсюдження фальсифікованого алкоголю під марками відомих брендів.

Крім приміщень, де виготовляли підроблений алкоголь, правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків за місцями їх реалізації. За результатами слідчих заходів з приміщень магазинів, де реалізовували контрафактний товар правоохоронці вилучили близько 10 тис. пляшок з готовою горілчаною продукцією, у тому числі алкогольні напої «елітних» марок – віскі, коньяк, шампанське, вино, для виготовлення яких використовувались ароматизатори та барвники.

фальшивий алькоголь_Кривий Ріг

Наразі в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

фальшивий алькоголь_Кривий Ріг

Вживаються заходи для притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинної діяльності. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.