У Дніпропетровській області стартував екосезон (фото)

На Дніпропетровщині, у місті Покров провели соціальну екологічну акцію «Прибери свою велику домівку». Ініціативу відділу молоді та спорту міськвиконкому й Молодіжної ради підхопили небайдужі містяни, повідомляють у пресслужбі Покровської міської ради.

Спільними зусиллями очистили від сміття одне з улюблених місць відпочинку громади – сосновий ліс за Першим селищем. Головний месендж цього заходу – усі ми хочемо жити в чистому оточуючому середовищі, а все добре в нашому житті починається з нас самих.

уборка леса_Покров

Озброївшись мішками, учасники акції дружно взялися звільняти ліс від предметів, які, на жаль, забувають тут деякі несвідомі відпочивальники.

І хоча ця частина лісу виглядала не дуже засміченою, результатом кількагодинного «екологічного полювання» стали десятки кілограмів різного непотребу. В основному його вдавалося знайти в місцях пікніків.

уборка леса_Покров

Важливо, що сміття відсортували на три фракції (скло, пластик і папір), його було здано на вторинну переробку.

Та найголовніше, що ліс став чистішим. Учасники екоакції сподіваються, що люди, які цього сезону будуть сюди приїжджати, поважатимуть їхні зусилля.

уборка леса_Покров

Активісти розмістили на деревах мотивуючі листівки із закликами берегти природу і прибирати за собою сміття. З цим же проханням до городян звернулися й наймолодші учасники акції.

уборка леса_Покров

Природа і рідне місто – наш спільний дім. І те, яким буде довкілля, багато в чому залежить від нашого ставлення. Приємно, що у Покрові є активні люди, які готові витратити свій час і сили на подібні екологічні проекти.