У Дніпропетровській області уквітчують парки та вулиці міст (фото)

На Дніпропетровщині в парках та на вулицях міст триває висадження квітів та квіткових композицій. Цього року особлива увага приділяється клумбам. Зокрема, відновлюються партерні квітники, а в глибині парків створюють пейзажні красиві клумби — міксбордери, де поєднуються багаторічні та однорічні рослини.

У Дніпрі цьогоріч квіти висаджують у парках Шевченка, Лазаря Глоби, Б. Хмельницького, в парку Пам’яті та Примирення. Відновлений міксбордер можна побачити на Шаховій алеї парку ім. Т. Г. Шевченка.

клумби_Дніпро

Міксбордер (англ. mixborder) — це квітник довгастої форми, складений з різних рослин, цвітіння яких чергується протягом усього сезону. У ньому можуть бути однорічники, багаторічники, а також низькорослі дерева, чагарники та хвойні рослини.

клумби_Дніпро

Днями у Покрові також з’явилися нові квіткові композиції, котрі додали шарму головній вулиці міста. Загалом цієї весни комунальники висадять понад 25 тисяч саджанців квітів.

квіти_Покров

Оригінальні металеві підставки з підвісними вазонами встановили на Центральній. Яскраві петунії на тлі квітучих каштанів створили неповторний пейзаж, додавши яскравих акцентів.

квіти_Покров

Уквітчується і центральний парк. Декоративні підставки вже прикрашені квітами, у поєднанні зі смарагдом газонів, виглядають вишукано. Цієї весни озеленювачі порадують містян композиціями, які створять усією територією Покрова.

квіти_Покров