У Дніпропетровській області відремонтували півтора десятка гуртожитків для переселенців, – Валентин Резніченко

На Дніпропетровщині відремонтували півтора десятка гуртожитків для переселенців. Роботи проводилися коштом ЄС – всього західні партнери виділили понад 1,5 мільйона євро. Вже наступного року переселенці зможуть туди переїхати, повідомив очільник області Валентин Резніченко.

_1_14504277164014-3550

Коштом Європейського Союзу відновили 15 комунальних і державних об’єктів в Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Вільногірську, Кривому Розі, Новомосковську, Жовтих Водах та Нікополі. Більшість з них були в занедбаному стані та не використовувалися.

_1_145042771640371-4CCA

«За офіційними даними з Донбасу на Дніпропетровщину перебралися близько 80 тисяч людей. Не всі змогли фінансово «потягнути» оренду квартири, тому ми допомагаємо їм знайти нові помешкання. Один з варіантів – відремонтовані гуртожитки. Масштабний проект, який ми реалізували разом з європейськими партнерами, дозволить людям поселитися в комфортних умовах», – зазначив Валентин Резніченко.

Всі будівлі привели до ладу за півроку. Їх капітально реконструювали: замінили вікна, систему опалення, сантехніку. Зараз у гуртожитках встановлюють нові меблі. Прийняли роботи представники ЄС, які приїжджали оцінити якість ремонту.

«Перших мешканців гуртожитки приймуть наступного року. Вони дадуть притулок більш ніж двом тисячам переселенців. Люди зможуть жити там стільки, скільки буде потрібно», – повідомив голова ОДА.

Залишити відповідь