У Дніпропетровській області затримали браконьєрів

На Дніпропетровщині працівники водної поліції затримали трьох браконьєрів, які за допомогою незаконних знарядь виловили близько 70 кг риби. Один із чоловіків є злісним браконьєром, якого у 2016 році вже затримували за незаконний вилов риби.

Днями, автомобіль з трьома чоловіками зупинили працівники сектору водної поліції Дніпровського РУП поблизу с. Аули Дніпропетровської області. Як встановили поліцейські, до незаконного вилову риби в період дії нерестової заборони причетні троє жителів Дніпра віком 27, 48 та 58 років.

Під час перевірки в автомобілі «Daewoo Lanos» було виявлено близько 70 кг різної риби, зокрема карась, сазан, плоскирка та інша. Також у багажнику правоохоронці виявили електровудку, струменевий пристрій, призначений для глушіння риби, акумулятор, дроти, сітки та інші предмети, заборонені для використання у рибальстві. Рибу та незаконні знаряддя лову вилучили.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, що з 1 квітня у Дніпропетровській області почала діяти нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.