У Дніпропетровську педагог брав хабарі

За видачу сертифіката та посвідчення на право керування плавзасобом заступник начальника навчального закладу вимагав від громадян хабарі. Працівники Управління захисту економіки Національної поліції та прокуратури затримали посадовця.

Так, 10 лютого, під час отримання посадовцем хабара в службовому кабінеті його затримали правоохоронці. У 47-річного чоловіка вилучили 14,8 тисяч гривень «винагороди», а також 10 тисяч гривень, 320 доларів США та 50 Євро, які знаходились в сумці затриманого.

У рамках проведення слідчо-оперативних заходів працівники УЗЕ НП у Дніпропетровської області встановили, що за видачу сертифіката та посвідчення на право керування плавзасобом заступник керівника школи вимагає від 4-х громадян 14,8 тисяч гривень у якості «подяки».

Вирішується питання щодо обрання затриманому посадовцю міри запобіжного заходу.

За фактом вимагання неправомірної вигоди місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

За матеріалами прес-служби ГУНП у Дніпропетровській області

Залишити відповідь