У Дніпропетровську поступово усувають проблему дублювання назв

У Дніпропетровську понад 270 проїздів, які дублюються з поруч розташованими та понад 160 назв вулиць, які повторюються з іншими вулицями. Про це розповіла завсектором ведення Адресного плану міста відділу містобудівного кадастру ГоловАПУ Світлана Гладка, повідомляє прес-служба міськради. «Поступово, по мірі звернення громадян проблема дублювання адресації усувається. Наприклад, з початку року у місті присвоєно понад 200 нових адрес. Загалом у минулому адресація забудови визначалася різними службами районних у місті рад, у тому числі квартальними комітетами, що породжувало невпорядкованість у вирішенні питань адресації забудови. Для упорядкування адресного господарства міста у 1999 році було створено Адресний план, веденням якого займається наше управління», – зазначила Світлана Гладка.
За її словами, нерухомість з адресами, що дублюються, не підлягає реєстрації прав власності. «Адреса об’єкта нерухомого майна складається з типу проїзду (вулиці, площі, проспекту тощо), найменування та номера будівлі у системі проїздів на території міста. Приміщення та квартири у будинках не можуть мати окремої адреси. Визначення та присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна на території міста здійснюється на підставі розпорядження міського голови. Проект такого розпорядження готується за зверненням власників або балансоутримувачів об’єктів нерухомості та на підставі наданих ними документів. Для початку робіт щодо підготовки документів про присвоєння адреси замовнику необхідно звернутись до ГоловАПУ за адресою: Набережна Леніна, 29 А, кім. 21. Приймальний день – вівторок з 10.00 до 13.00 та з 14.00 до 16.00», – додала Світлана Гладка.
У Дніпропетровську нараховується 17 житлових масивів, 1 тисяча 691 вулиця, 17 площ, 8 бульварів, 14 проспектів, 491 провулок, 44 тупики, 15 узвозів, 8 проїздів, 4 шосе, 7 мостів, 21 парк, 16 скверів, 26 острів та 20 озер.

Залишити відповідь