У Дніпропетровську розробляється програма щодо зменшення кількості безпритульних тварин

У Дніпропетровську розробляється програма щодо зменшення чисельності безпритульних  тварин природним шляхом. Про це під повідомив начальник управління житлового господарства міської ради Михайло Лисенко.

«Усипляти та відстрілювати тварин ніхто не буде –  це не лише негуманно, але й зовсім неефективно, оскільки чим більше їх знищують, тим більше вони розмножуються. Пропонується відловлювати тварин, стерилізувати їх, а потім робити щеплення від сказу. Стерилізованим тваринам на вухо чіплятимуть кліпсу із чіпом», – сказав Михайло Лисенко. Він закликав волонтерів долучатися до співпраці з комунальним підприємством «Поводження з безпритульними тваринами».

«На сьогодні підприємство активно співпрацює із волонтерами громадської організації «Верность», оскільки у них є досвід стерилізації безпритульних тварин – лише за останній рік силами волонтерів у місті стерилізовано 5 тисяч собак. Окрім того, волонтери організації «Верность» створили спостережну раду, яка разом із керівництвом комунального підприємства ухвалюватиме різноманітні рішення, а також конторолюватиме витрати бюджетних коштів. Зокрема, на наступний рік на діяльність підприємства у міському бюджеті планується передбачити близько 5 мільйонів гривень. Ці кошти підуть на придбання спеціального транспорту, закупку медикаментів, обладнання для операційної,  оплату роботи персоналу, утримання тварин, а також підготовку приміщення майбутньої клініки для безпритульних тварин”, – зазначив Михайло Лисенко.

За його словами, вже визначено, що підприємство орендуватиме частину ветеринарної клініки у Ленінському районі.

Директор комунального підприємства «Поводження з безпритульними тваринами» Олег Кучін наголосив, планується щодня стерилізувати близько 30 тварин.  «Я сам лікар, і розумію, що стерилізація 30 тварин на день це чималий об’єм робіт, проте, якщо довести цю роботу до автоматизму, ми впораємось. На сьогодні попередньо можемо сказати, що у місті близько 40-45 тисяч бездомних собак, тож роботи чимало», – зазначив Олег Кучін.  Він додав, що стерилізованих тварин випускатимуть у середовище існування. Окрім стерилізації  та щеплення тварин, комунальне підприємство також їх лікуватиме.

За інформацією прес-служби міської ради

Залишити відповідь