У Дніпропетровську змагатимуться скрипалі та віолончелісти

17 березня о 18.00 у концертній залі Дніпропетровської філармонії ім. Л. Когана (вул. Воскресенська,6) відбудеться урочисте відкриття ІІІ Відкритого конкурсу скрипалів і віолончелістів імені Леоніда Когана.

Учні дитячих музичних шкіл, шкіл мистецтв і музичних училищ з 9 областей України змагатимуться у номінаціях: “Скрипка. Альт. Віолончель”, “Ансамблі малих форм” (дуети, тріо, квартети), “Ансамблі скрипалів і віолончелістів” і “Камерні оркестри”.

Цього року до участі у конкурсі заявки подали 64 солісти і 8 колективів. Оцінювати дитячі таланти буде високопрофесійне журі. Очолить його професор кафедри скрипки, камерного ансамблю і квартету Львівської Національної Музичної академії ім. М.Лисенко Юрій Анатолійович Соколовський.

Традиція проведення конкурсу була започаткована ще у 2002 році управлінням культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради та дітьми Леоніда Когана – Павлом й Ніною Коган. Захід проводиться один раз на два роки з метою вшанування пам’яті видатного скрипаля, музиканта, викладача, громадського діяча, що прославив своїм високим мистецтвом Батьківщину і рідне місто.

Конкурс проходитиме з17 по 20 березня 2016 року:

18-19 березня 2016 року відбудуться прослуховування учасників  у приміщенні Дніпропетровської дитячої музичної школи № 7.

Урочиста церемонія нагородження та гала-концерт переможців відбудеться 20 березня 2016 року о 12.00 у концертній залі Дніпропетровської філармонії ім. Л. Когана.

Залишити відповідь