У Дніпропетровську відкрили виставку робіт дітей з обмеженими можливостями

У Дніпропетровській  міській раді урочисто відкрили виставку творчих робіт дітей з обмеженими можливостями «Я можу все…». Захід відбувся за участю деяких авторів робіт, директорів, учителів, у школах яких є класи з інклюзивною освітою, представників громадських організацій.

«Уже багато років до Міжнародного дня інвалідів проводимо виставку творчих робіт дітей з обмеженими можливостями. Характерним є те, що автори представлених робіт навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах, де є класи з інклюзивною формою навчання саме для таких особливих дітей. З кожним роком  кількість таких класів збільшується, загалом вони відкриті у 31 школі міста – це дає певний результат, у тому числі щодо розвитку творчих здібностей таких дітей», – зазначила заступник міського голови Олена Лозенко.

«На створення своїх малюнків мене надихала природа, люди, місто. Малюючи їх, використовувала яскраві кольори, є також на  виставці мої роботи виконані графікою. Мені дуже подобається малювати і в майбутньому хотіла б стати художницею», – сказала одна з авторів робіт, представлених на виставці, учениця школи №89 Поліна Безрук.

На виставці «Я можу все…» представлено близько 50 робіт дітей-інвалідів – це фото, малюнки та різноманітні вироби ручної роботи дітей-інвалідів. Виставка працюватиме у міській раді до 10 грудня.

За матеріалами прес-служби Дніпропетровської міської ради

Залишити відповідь