У Дніпропетровську відкриють меморіал борцям за незалежність України

Дніпропетровська облдержадміністрація ініціювала обговорення щодо створення меморіалу всім борцям за незалежність України – від давнини до наших днів. Художники і скульптори вже зайнялися творчою концепцією монумента. Архітектори – пошуком місця для нього. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Гліб Пригунов.

«У Дніпропетровську немає такого меморіалу, – зазначив Гліб Пригунов. – Але розуміння його необхідності у архітекторів, істориків, громадськості та ОДА – є. Тому ми зустрілися, обговорили створення пам’ятнику та почали працювати».

Вчені вже зайнялися історичною базою, творці – шукають образ монумента, архітектори – місце розташування. Громадські організації зобов’язалися провести слухання – обговорити ініціативу з дніпропетровцями. «Думаю, до кінця листопада у нас вже з’являться варіанти – який вигляд матиме пам’ятник і де буде знаходитися», – зазначив Гліб Пригунов.

Він підкреслив, що мова йде не про конкретних захисників, а про всіх борців за незалежність України – від давнини до сучасності.

Поки, як зауважив Гліб Пригунов, про терміни створення меморіалу говорити рано: «Але початок покладено і це важливо. Сумнівів немає – такий пам’ятник у Дніпропетровську має бути і він буде».

Залишити відповідь