У Дніпропетровську відзначили 72-у річницю визволення міста

Сьогодні  з нагоди  72-ї річниці визволення Дніпропетровська у Другій Світовій війні відбулось покладання квітів до монумента «Вічна Слава». Першими квіти пам’яті та шани поклали ветерани Другої світової війни, ветерани – визволителі міста а також керівники області та міста, голови районів, обласної та міської ветеранських організацій, керівники силових структур, представники профспілок та релігійних громад. Присутні вшанували загиблих у війні хвилиною мовчання. Після цього духовий оркестр виконав Гімн України.

визволення1

За інформацією управління праці та соціального захисту населення міської ради, сьогодні у Дніпропетровську  мешкають 42 учасники оборони та визволення міста.

визволення 2

Саме  25 жовтня 1943 року наше місто силами 46-ої і 8-ої армій 3-го Українського фронту  було визволено від німецьких окупантів. В серпні того ж  року  розпочалася  битва  за   Дніпро  –  одна з найважливіших битв Другої Світової війни, фіналом якої стала наймасштабніша операція – Форсування Дніпра. 25 жовтня 1943 року частини 39-ої гвардійської дивізії в районі Лоцманської Кам’янки і 152-ої стрілецької дивізії в районі селища Діївка  звільнили місто від окупації.

визволення3

Залишити відповідь