У Дніпропетровську викрили конвертцентр із обігом у 200 млн грн

У Дніпропетровську співробітники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру із загальним обігом у двісті мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Житель обласного центру розробив злочинну схему, за якою підприємства-замовники перераховували безготівкові кошти на рахунки фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб. Злочинна оборудка була погоджена з власниками однієї з російських компаній, дилером якої виступав зловмисник.

Упродовж 2015-2016 років було незаконно переведено у готівку більше 200 млн грн та надано послуги по мінімізації обов’язкових платежів до державного бюджету і незаконному формуванню податкового кредиту більше ніж 70 підприємствам з різних регіонів України.

Під час обшуків в офісному приміщенні, машині та за місцем проживання організатора оборудки співробітники спецслужби вилучили понад 700 тисяч гривень.

Правоохоронці також виявили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку з доказами проведення фіктивних операцій. Проводиться перевірка банківських рахунків, які використовувалися конвертаційним центром.

В межах кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.358 КК України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до фінансової оборудки.

Фото: СБУ

Залишити відповідь