У Дніпропетровську затримали Інтернет-шахраїв

Поліцейські задокументували злочинну діяльність групи у складі 2-х мешканців Дніпропетровська, які організували шахрайську схему заволодіння коштами громадян під приводом продажу товарів за допомогою Інтернет-аукціону olx.ua. Про це інформує прес-служба ГУНП у Дніпропетровській області.

Зловмисники розмістили оголошення про продаж побутових товарів, електронно-обчислювальної техніки, електроприладів, а також дитячих речей та іграшок. Однією із умов продажу товарів була 100% оплата його вартості, яку пропонувалося здійснити шляхом переведення коштів на заздалегідь підготовлені фігурантами шість карткових рахунків.

За фактом злочинної діяльності групи відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України, під час розслідування якого отримано інформацію про 30 потерпілих, яким спричинено збитків на суму понад 100 тисяч гривень.

У ході проведення санкціонованих судом обшуків за місцем мешкання та перебування фігурантів виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, жорсткі магнітні диски до ПЕОМ, телефони, 100 сім-карток різних операторів мобільного зв’язку, 8 пластикових платіжних карток, а також записи фігурантів, що підтверджують факти вчинених злочинів.

Наразі з фігурантами проводяться слідчі дії, за результатами яких останнім будуть вручені повідомлення про підозру за скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 КК – а саме шахрайств, вчинених шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки, за які згідно Кримінального кодексу України може бути призначено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Залишити відповідь