У Дніпропетровську затримано групу осіб, які грабували автовласників

Останнім часом по місту прокотилася хвиля майнових злочинів, пов’язаних з проникненням в автомобілі. Один з таких зухвалих нападів зафіксувала камера відеоспостереження – біля торгівельного центру з автомобіля «Фольцваген» було викрадено велику суму грошей.

Співробітники кримінальної поліції Дніпропетровського відділу провели оперативно-розшукові заходи, які дали можливість встановити та затримати чотирьох чоловіків, причетних до вказаних злочинів. Затримати озброєних зловмисників поліцейським вдалося завдяки «підставному» автомобілю. Розбійники «проковтнули» приманку та спробували скоїти крадіжку з автівки. Проте замість розгубленого автовласника на них чекали співробітники поліції.

Затриманими виявилися місцеві жителі віком від 23 до 39 років, всі раніше судимі. Під час огляду у них та в автівці було вилучено велику кількість бойової зброї та боєприпаси – автомат, пістолети, гранати, ножі, патрони, маски та інші речі. Все вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Наразі всі затримані знаходяться у слідчому ізоляторі. Правоохоронці перевіряють їх причетність до скоєння понад 10 кримінальних правопорушень, об’єктом яких були автовласники.

За матеріалами прес-служби ГУНП в Дніпропетровській області

Залишити відповідь