У дніпровський аеропорт заходять нові авіакомпанії

У 2020-му вперше за п’ять років в аеропорту Дніпропетровщини почнуть роботу нові міжнародні авіакомпанії. Завдяки цьому на летовищі, де останніми роками пасажиропотік лише зменшувався, зросте кількість рейсів та напрямків. Нині ведуться переговори, а зміни планують вже у «літньому розкладі». Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Нині аеропорт Дніпропетровщини веде перемовини – до роботи залучать щонайменше дві нові міжнародні авіакомпанії. За стіл переговорів сіли і з перевізниками, які вже літають звідси – аби ті запровадили нові напрямки.

«Зараз вся авіаційна індустрія саме планує «літній розклад», який почне діяти з 29 березня. Запропонували їм внести туди і наш аеропорт. Розглядаємо можливість запровадити нові рейси до країн Європи та Туреччини. При цьому враховуємо технічні можливості летовища. Зважаємо і на те, що вперше в Україні всередині території працюючого аеропорту розгорнуться будівельні роботи», – пояснив перший заступник гендиректора аеродрому Сергій Криворотченко.

Міжнародний аеродром «Дніпро» минулоріч відсвяткував 78-річчя. Там працюють авіакомпанії «Австрійські авіалінії», «МАУ», «Роза вітрів», «Ellinair». Вони здійснюють рейси до Києва, Івано-Франківська, Відня, Тель-Авіва, Шарм-ель-Шейха. У 2019-му летовище обслужило майже 339 тис пасажирів.

Влітку 2020 року поряд зі старим аеропортом почнуть будівництво терміналу та VIP-терміналу в єдиному комплексі, які матимуть високу пропускну здатність – до 3 млн людей на рік. Нова злітно-посадкова смуга довжиною 3200 м буде здатна приймати повітряні судна усіх типів, в тому числі Боїнг 777.

 

Фото: из открытых источников