У дніпровському метро встановлюють нове обладнання (фото)

У Дніпрі проводять модернізацію ескалаторів у метрополітені. Зокрема, встановлюють статичні перетворювачі – це обладнання із датчиками руху, яке уповільнює ескалатор, коли по ньому не їдуть пасажири. Зараз перетворювачі вже встановлені на чотирьох станціях, наступного року планують провести модернізацію на станції «Вокзальна».

метрополітен_Дніпро

Як розповів спеціаліст сектору контролю департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Іван Васючков, така модернізація – це, у першу чергу, безпека пасажирів, адже ескалатор починає пришвидшуватися поступово. А друге – це суттєва економія електроенергії: «Крім того, що у Дніпрі триває будівництво нових станцій метро, модернізується і той метрополітен, який працює у нашому місті вже 25 років. Встановлюються камери відеоспостереження, на ескалаторах встановлюємо світлофори, які показують пасажирам напрямок руху. Вживаємо також заходів з енергоефективності: статичні перетворювачі дозволяють економити 60-70%», – каже Іван Васючков.

Уже близько місяця на станції метро «проспект Свободи» працюють нові статичні перетворювачі. Робоча швидкість ескалатора у метро 0,95 метрів на секунду. Статичні перетворювачі, за відсутності пасажирів, уповільнюють його до 0,1 м/с, каже начальник дільниці ескалаторів КП «Дніпровський метрополітен» Олександр Шульга.

метрополітен_Дніпро

метрополітен_Дніпро

«Ще одна перевага статичних перетворювачів: вони збільшують термін експлуатації ескалаторів між плановими ремонтними роботами. Адже за усіма правилами, коли ескалатор має певний «пробіг», потрібно проводити поточний ремонт», – додав Олександр Шульга.

метрополітен_Дніпро

Працівники метрополітену пройшли навчання для роботи з новим обладнанням.