У Франції – спалах пташиного грипу

Фахівці Національної агенції з продовольчої безпеки Франції зафіксували спалах захворювання на пташиний грип на одній із ферм у департаменті Дордонь на заході країни.  Це перший випадок у Франції за майже 9 років, повідомляє Укрінформ.

«Зараження свійської птиці високопатогенним вірусом штаму H5N1 (пташиний грип) зафіксовано у приватному господарстві у департаменті Дордонь (регіон Аквітанія, захід Франції)», – йдеться в офіційній заяві міністерства сільського господарства Франції.

У міністерстві зазначили, що пташиний грип з’явився, зокрема, серед курей в місті Біра. Небезпечний штам виявили у близько 30 птахів. Ймовірно, вони заразилися ним від диких качок. Усю інфіковану птицю було одразу забито, уведено режим обмеженого пересування на фермі, встановлено зону карантину.

«Ризик зараження пташиним грипом людей мінімальний», – запевнив офіційний представник уряду Франції Стефан Ле Фоль.

У свою чергу міністр охорони здоров’я Марісоль Турен зазначила, що небезпечний штам не передається людині через вживання м’яса, яєць, фуа-гра та похідних харчових продуктів.

Останні випадки захворювання на пташиний грип у Франції зафіксовані на початку 2006 року у департаменті Айн та влітку 2007 року у Мозелі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, штам пташиного грипу H5N1 убив 447 осіб з 842-х підтверджених випадків зараження в період 2003-2015 років, переважно в Єгипті та Південно-Східній Азії.

Залишити відповідь