У громадському транспортні Дніпра діють пільги для школярів

У Дніпрі згідно з рішенням міськради школярі до 14 років мають право безкоштовно їздити в електротранспорті та користуватися 25% знижкою на міських автобусних маршрутах загального користування. Ці правила діють і на канікулах.

«У нашому закладі навчається 300 ліцеїстів. Щодня о 17:30 та щоп’ятниці о 15:30 у всіх одночасно завершується освітній процес, після якого хлопці організовано направляються на зупинки громадського транспорту. Звичайно, водії були не задоволені перевезенням 15-20 молодих людей з пільгами. З цього приводу часто виникали суперечки, ба більше — деякі водії зовсім не зупинялися. За останні роки ситуація значно покращилася», — розказав директор ліцею митно-податкової справи з посиленою військово-фізичною підготовкою при УМСФ Олександр Марусов.

Підставою для користування пільгами у громадському транспорті є учнівський квиток. Він має низку переваг, їх позитивно оцінюють як учні, так і батьки.

«Учнівський квиток необхідний для школярів, він дає можливість менше сплачувати за проїзд в автобусах та безкоштовно їздити в електротранспорті. Це безумовно економія сімейного бюджету. Серед інших переваг — сповіщення батьків про відвідування навчального закладу. Разом це дуже зручні функції», — зауважила мама вихованця ліцею митно-податкової справи Віта Мороз.

Десятикласник Денис Волошин каже: «Учнівський завжди ношу із собою, адже це і пропуск до навчального закладу, і проїзний документ. Завжди показую його водієві, коли заходжу до транспорту. Ми їздимо великими групами, адже тепер й автобуси дозволяють нам усім зручно розміщуватися у салоні. Це нам подобається».