У Кам’янському реконструюють півстолітній спорткомплекс (Фото)

У Кам’янському в розпалі реконструкція спорткомплексу «Прометей». Наразі роботи ведуться на тенісних кортах – критому та відкритих. За словами підрядників, покриття на них буде, як на найсучасніших тенісних аренах світового рівня. Про це повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Так, з весни в Кам’янському триває осучаснення місцевого спорткомплексу «Прометей». У першу чергу взялися за аварійний «Палац тенісу».

«Палац використовувався не тільки для ігри в теніс, а й для інших видів спорту з 1973 року. За цей час тут не було жодного капремонту. Будівля перебувала в аварійному стані: руйнувалися несучі конструкції, стіни пішли тріщинами, у фундаменті утворилися порожнини. Тому будову конче треба було рятувати. Дякуємо області, що виділила кошти на реконструкцію», – розказав директор СК «Прометей» Вадим Логвін.

У першу чергу будівельники зупинили руйнування будівлі й усилили конструкції. Також замінили дерев’яні вікна на енергозберігаючі, провели систему вентиляції. Наразі міняють стелю, опалення й електропроводку, утеплюють фасад.

У плані – ремонт душових й роздягалень, установка трибун на півтисячі місць, монтаж обладнання для прямих трансляцій.

У трьох залах критого тенісного корту – основному та тренувальному – укладуть сучасне покриття американського виробництва. Воно буде таким, як на найсучасніших світових тенісних аренах – 11-шаровим. Матеріал уже в дорозі, монтуватимуть його представники іноземної фірми.

У проекті реконструкції – і вісім літніх кортів. Два з них також матимуть професійне покриття – хардове, яке обіцяє не пошкоджуватися в процесі активних ігор. Інші шість – залишаться ґрунтовими: їх приведуть до ладу.

«Ми всі дивимося телевізор і бачимо, які корти за кордоном. Хочеться такі ж мати і в себе на Батьківщині – з нормальним покриттям, комфортними роздягальнями й душовими», – розказав любитель великого тенісу Раміл Алієв.

СК «Прометей» займає площу 12 га. Крім кортів, у його складі – два великі футбольні поля, легкоатлетичний манеж.  У спорткомплексі працюють секції баскетболу, черлідінгу, художньої гімнастики, тенісу, футболу, легкої атлетики, греко-римської боротьби. Займаються більше 600 дітей.