У Кам`янському відкрили притулок для бездомних тварин

22 жовтня у Кам`янському в промисловій зоні міста по вулиці Широкій відкрили притулок для утримання безпритульних тварин. Це довгоочікувана подія для всіх жителів Кам’янського, зоозахисників і сотень тварин, яким тепер не доведеться жити на вулиці. Замість цього вони будуть перебувати на території сучасного комплексу, отримуючи всю необхідну допомогу, їжу, догляд і увагу. Повідомляють у Кам`янській міській раді.

На великій території розмістилися просторі вольєри для утримання собак в теплу і холодну пору року, теплі вольєри для кішок, двоповерхова будівля з окремим входом в медичний корпус, де тваринам виявляється ветеринарна допомога, і в адміністративний корпус, де створені умови для співробітників притулку (душові, роздягальні, кімната для прийому їжі та інше). Є окрема будівля-ізолятор для стаціонарного та післяопераційного лікування тварин, майданчик для вигулу тварин і багато іншого.

На даному етапі ресурсів притулку вистачить на утримання 500-та тварин, але в разі потреби є можливість для розширення. Хоча зоозахисники сподіваються на свідомість громадян і на те, що поступово число бездомних тварин буде скорочуватися.

«Ми будемо не тільки утримувати, а й активно пристроювати тварин в сім’ї. У планах створення кінологічного центру та готелю для домашніх тварин », – сказала директор КУ«Притулок для тварин» Ярослава Шкутова.