У Кам’янському буде новий сквер

У Кам’янському йде процес проектування реконструкції головного міського скверу по проспекту Свободи. Основне завдання реконструкції – надати  естетичність цій частині міста, зробити сквер сучасним і комфортним для прогулянок і відпочинку мешканців. Зазначають у  прес-службі міськради.

Для зручності вся територія скверу умовно розділена на три ділянки. На кожну ділянку розроблений окремий проект, але всі вони в цілому доповнюють один одного по стилю.

Перша ділянка – це частина скверу від пам’ятника «Прометей» до майдану Героїв. Тут планують встановити нові дитячі та спортивні майданчики, облаштувати місця для відпочинку людей старшого віку, створити зелені зони. Лавочки планується встановлювати не тільки окремо, але і вбудовувати у ландшафт.

Друга ділянка – від майдану Героїв до проспекту Аношкіна. Крім нової зони відпочинку навколо відновленого фонтану, де сьогодні завершуються будівельні роботи, тут також планують створити різноманітні ігрові, розважальні і спортивні майданчики.

Для того, щоб зовнішній вигляд скверу виглядав в одному стилі, власникам торгових точок буде запропоновано виконати зовнішню обробку своїх магазинів з матеріалів, наближених до природних.

Третя ділянка знаходиться на підйомі від проспекту Аношкіна до бюста Брежнєва, де також планують створити цікаві місця для відпочинку та дозвілля  людей.

У сквері з’являться нові клумби, освітлення та тротуарна плитка.