У Кам’янському діти займалися арт-терапією (Фото)

Вчора, 12 лютого, у центральній бібліотеці для дітей Кам’янського, в рамках зустрічі клубу раннього розвитку «Бібліознайки», відбулося цікаве арт-терапевтичне заняття.

арт-терапія

Арт-терапія – процес усвідомлення себе і світу через мистецтво. У творчості відображаються людські почуття надії і страхи, очікування і сумніви, конфлікти і примирення. Головне завдання арт-терапії – дати вихід накопиченим негативним емоціям та стресам, позбутися страхів, негативу і поліпшити своє психічне та фізичне здоров’я, наголошують бібліотекарі.

арт-терапія

А от казкотерапія – це спосіб об’єктивізації проблемних ситуацій, іншими словами, це створення особливої казкової атмосфери, яка робить мрію дійсністю, огортає все навколо передчуттям дива, дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своїми страхами і вийти з неї переможцем, а головне – надає малюку почуття впевненості та захищеності. Повідомляють у прес-службі міськради.

арт-терапія

У казках відображаються усі аспекти людського життя: проектуються моделі стосунків, визначаються цінності та ідеали, що сприяє формуванню духовно здорової, компетентної особистості. А обов’язковий «щасливий кінець» стає основним засобом цього виду арт-терапії, що допомагає дітям позбутися страхів і комплексів. Саме тому казкотерапія є одним із найефективніших психологічних методів у роботі з дітьми.

Залишити відповідь