У Кам’янському експонують портрети видатних людей (Фото)

Днями в Музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка «Портрети кам`янчан. З колекції образотворчого мистецтва», присвячена 100-річчю надання Кам`янському статусу міста.

Музей історії_Кам'янське

На виставці, яка становить собою портретну галерею кам`янчан у контексті історії міста, представлено близько 40 творів живопису, графіки, скульптури відомих митців Кам`янського – заслуженого діяча мистецтв України Василя Овчиннікова, заслужених художників України Гарніка Хачатряна та Анатолія Жежера, членів Національної спілки художників України Сергія Лаушкіна, Віктора Зубкова, Володимира Євтушевського та інших.

Музей історії_Кам'янське

Бурхливий розвиток козацького села Кам`янського, як відомо, був пов`язаний із будівництвом наприкінці ХІХ століття Дніпровського металургійного заводу, і саме з портрета його директора-розпорядника Ігнатія Ясюковича розпочинається знайомство з виставкою.

Музей історії_Кам'янське

Серед представлених живописних і скульптурних творів – портрети робітників Дніпровського металургійного комбінату, заслужених лікарів та вчителів, будівельників і залізничників, учасників бойових дій, представників творчої інтелігенції – кам`янчан, які своєю самовідданою працею творили і творять історію рідного міста.

Виставка діятиме до 27 березня, повідомляють у  прес-службі міськради.