У Кам’янському змагалися лучники

Днями у Кам’янському на базі середньої школи №30 пройшли відкриті змагання Кубку Дніпропетровської області зі стрільби з лука в приміщенні. Загалом участь у змаганнях взяли 22 спортсмени у віці від 10 до 20 років, які змагалися за першість у трьох номінаціях: дорослі, кадети та початківці. Вперше до Кам`янського на ці змагання приїхали спортсмени із Запоріжжя. Повідомляють у  прес-службі міськради.

У номінації початківців змагалися юні лучники 10-12 років. Більшість з них познайомилися з цим видом спорту тільки на початку навчального року, однак діти вправно впоралися з навантаженням і виконали всі постріли. Переможцями у цій категорії стали: Женя Шепель (СШ №30), Данила Панко (СШ №29), 3 місце посіла Марія Москалець (СК «Аркус», Запоріжжя).

У наступній номінації кадети стріляли на класичній дистанції 18 метрів. За підсумками першою стала представниця Дніпра (СК «Таргет») Юлія Коваленко з відмінним для неї результатом 457 очок, що набагато вище за норматив 1-го юнацького розряду. Кам’янчани Олександр Дем’яненко і Кирило Соколовський виконали нормативи 3-го юнацького розряду. Виконала норматив 2-го юнацького розряду і Софія Резніченко із Запоріжжя. Саме ця четвірка змагалася в олімпійських раундах за призові місця. У фінальному раунді з рахунком 6:4 Юлія Коваленко перемогла Олександра Дем’яненка, який посів ІІ місце. Кирило Соколовський став третім.

І нарешті, в категорії дорослих спортсменів боротьба за першість проходила серед представників Кам`янського, які представляють Дніпропетровську область на всеукраїнських змаганнях. Спортсмени повинні були стріляти в кожній серії по трьох мішенях діаметром 20 сантиметрів, де менша зона – 6 очок.

При цьому в кожній серії треба було вразити всі мішені. Тут у кваліфікації трапився момент, коли кандидат у майстри спорту Назар Решитько перевищив ліміт 2-х хвилин у серії та не встиг зробити третій постріл. Це означало втрату можливих 10 очок. На відміну від нього, Микола Cкоц (2 розряд) відстріляв кваліфікацію рівно і став першим.

В олімпійських раундах за призові місця переміг Назар Решитько, другим став Микола Скоц, третє місце посів Андрій Юркевич.

Залишити відповідь