У Китаї зафіксували рекордне забруднення повітря

 

У деяких районах Китаю рівень забруднення повітря в 56 разів перевищує норму, встановлену Всесвітньою організацією охорони здоров’я, повідомляє Корреспондент.net  із посиланням на «The Guardian».

Як зазначає видання, в неділю через смог жителі північно-східної частини Китаю були змушені перебувати в приміщенні і навіть використовувати протигази. У провінції Ляонін зафіксований рекордний рівень повітряних частинок PM2.5, які стають причиною розвитку онкологічних захворювань і хвороб серця.

Поширення шкідливих повітряних частинок пов’язане з тим, що з початком холодів китайці почали спалювати велику кількість вугілля для обігріву будинків.

За даними державного телеканалу CCTV, через смог в столиці провінції Ляонін Шеньяні область видимості досягає менше ста метрів.

«Коли я перебуваю на вулиці, у мене починають боліти очі і горло. Я не знаю, що нам робити», – прокоментувала місцева мешканка.

Подія викликала хвилю обурення в соціальних мережах, а самі місцеві жителі заявили, що те, що відбувається, – «повітряний апокаліпсис».

Наголошується, що до понеділка ситуація трохи поліпшилася, проте забруднення повітря все ще залишається на «небезпечному рівні» і може нести небезпеку для 8 мільйонів жителів, які проживають в промисловому місті. За словами працівника місцевої лікарні, протягом останніх двох днів спостерігається приплив пацієнтів, які через токсичні забруднення відчувають проблеми з диханням.

Нагадаємо, рекордний смог в Пекіні спостерігали в січні 2013 року. Світ облетіло безліч фотографій і відеокадрів з оповитими смогом хмарочосами, ледь видимими крізь темну пелену, прихованими в тумані дорогами і людьми в захисних масках і респіраторах.

Фото: Reuters

Залишити відповідь