У Китаї знайдений 3000-річний кам’яний вівтар

Команда археологів виявила в Синьцзян-Уйгурському районі Китаю кам’яний вівтар бронзового століття, який використовували для поклоніння богу Сонця. Знахідка, віком близько 3000 років, ймовірно, є найбільшою та найкраще збереженою в своєму роді.

За словами провідного археолога Ву Сіньхуа, вівтар побудований у формі конуса з каменів і бруду, та оточений двома кам’яними стінами. Діаметр кола, утвореного найдальшої стіною, досягає 114 метрів.

Об’єкт уже став найважливішою реліквією зі знайдених в Сіньцзяні, де археологи вивчають культуру поклоніння Сонцю серед кочових племен, що мешкали на великих преріях у цьому регіоні.

Навколишні стіни вівтаря, а також деякі його деталі являють собою втілення корінних кочових релігій та їхнього способу життя.

Згідно із заступником директора Управління культурної спадщини Сіньцзяна, Лі Цзюнем, відкриття, ймовірно, допоможе довести наявність взаємозв’язку між племенами, що жили вздовж Шовкового шляху, оскільки певні аспекти давньої культури, виявленої в Сіньцзяні, мають багато спільного з іншими народами в Центральній Азії.

Джерело: bublbe.com

Залишити відповідь