У Києві чекають на офіційний запит Нідерландів щодо викрадених картин, — Деканоідзе

Українські правоохоронні органи очікують на офіційний запит від Генеральної прокуратури Нідерландів у справі щодо зникнення картин з музею Західної Фрісландії та готові співпрацювати з голландськими слідчими. Про це у четвер заявила глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, повідомляє 24tv.ua із посиланням на “Інтерфакс-Україна”.
“Як керівник Націнальної поліції, можу запевнити вас, що найближчим часом ми очікуємо офіційного запиту від Генпрокуратури Нідерландів, адресованого Генпрокуратурі України”, — зазначила вона в коментарі іноземним ЗМІ”, – відзначила Деканоїдзе. “Хочу запевнити вас, що ми відкриті і чекаємо в Україні офіційних представників слідства, які зможуть вивчити ці матеріали і запит разом з нашими слідчими”, — додала вона.
Нагадаємо, голландський музей звинуватив українських бійців у вимаганні грошей за вкрадені у 2005 році картини. У свою чергу, Борис Гуменюк, один із фігурантів скандалу з картинами, переконує, що твори мистецтва наразі перебувають на території, підконтрольній “ДНР”.

Залишити відповідь