У Києві оголошено план «Перехоплення»

Злочинці, які напередодні вчинили збройний напад в Солом’янському районі Києві, причетні до ОЗГ, можливо з Донецької області, тому в столиці оголошено план «Перехоплення». Про це на своїй сторінці написав радник голови МВС Зорян Шкіряк, передає «Українська правда».

«За оперативною інформацією, злочинці, що скоїли розбій проти громадянина К із заволодінням 70 тис $ та застосували зброю проти правоохоронців під час втечі, є членами організованої злочинної банди. Докази можливої причетності зловмисників до ОЗГ знайдено під час огляду слідчо-оперативною групою автомобіля на якому пересувалися злочинці», – написав він.

«Ймовірно до складу цієї озброєної злочинної банди входило близько 10 осіб. За попередніми даними, частина з них, скоріше за все, вихідці з Донецької області», – додав він.

Шкіряк також зазначив, що з огляду на кримінальний почерк злочинців, група причетна до низки подібних злочинів, що були скоєні за останній період часу.

«В столиці оголошено план “Перехоплення”. Тривають всі необхідні слідчо-оперативні заходи для встановлення місця знаходження і затримання злочинців. Зловмисники небезпечні, озброєні і можуть чинити збройний опір», – попередив він.

«У зв’язку з цим до спецоперації по їх знешкодженню залучено відповідні оперативні підрозділи кримінальної поліції, патрульних та поліцейського спецназу м. Києва», – зазначив Шкіряк.

Щодо поліцейських, які ввечері переслідували грабіжників та потрапили в аварію, Шкіряк повідомив, що вони у лікарні.

«Екіпаж патрульної поліції Києва, проявив мужність та героїзм під час переслідування бандитів. Зловмисники відкрили по ним стрільбу з автомату. Наша дівчина-поліцейська, діючи у відповідності до інструкції та своїх посадових обов’язків, відкрила вогонь у відповідь, щоб зупинити злочинців і захистити громадян», – повідомив він.

«Під час переслідування, поліцейське авто потрапило в ДТП, задля уникнення зіткнення з цивільними машинами. Екіпаж отримав травми важкої та середньої важкості. Наразі, обоє поліцейських перебувають в лікарні», – зазначив Шкіряк і додав, що їхньому життю нічого не загрожує.

Залишити відповідь