У Києві покажуть фотопроект про життя дітей з інвалідністю

Сьогодні, 3 листопада, у Києві відкривається соціальний фотопроект «Я бачу світ серцем» Яни Щербакової. На виставці буде представлено 8 історій про життя дітей з інвалідністю та їх батьків, повідомляє «Укрінформ» із посиланням на Cultprostir.

Фотопроект має на меті привернути увагу суспільства до проблем дітей з особливими потребами в Україні, а також до того, що для них майже немає спеціальних закладів, де б вони могли отримувати навички та знання для майбутньої професії.

Автор робіт Яна Щербакова розказала, чому вирішила створити такий проект:  «Уперше соціальною темою у фотографії я зацікавилася пару років тому, коли познайомилася з батьком незрячої дівчинки Олександром. Відразу мене вразило – батьки не знають, яке майбутнє чекає на їхню доньку в нашій країні. Так виникла ідея зробити невеликий фотопроект про незрячих дітей. На мої перші знімки звернула увагу керівник організації «Бачити серцем» Олеся Яскевич. Вона запропонувала розширити проект і зняти історії не тільки про незрячих, але і про дітей з інвалідністю з різними діагнозами та порушеннями».

Яна Щербакова створювала фотопроект протягом року. На кожну сім’ю йшов приблизно місяць.

Залишити відповідь